Skip links

Moderne kuhinje i rasvjeta

Moderna umjetnost u kuhinjama svakodnevno nudi nešto novo.Ono što je uvijek “IN” je svakako rasvjeta koju dizajneri i proizvođači kuhinja aktivno koriste. Moderne drvene kuhinje plijene svojom sofisticiranošću i atraktivnim izgledom, upravo zbog ugrađene ambijentalne rasvjete. Kada je riječ o kuhinjskoj rasvjeti, naglasak se i dalje stavlja na adekvatnim rješenjima svjetla u sobi (70 %). To jest, prirodnom rasvjetom u samoj prostoriji i/ili rasvjetom na stropu ili zidovima, kako bi se postigla što ugodnija atmosfera. Ispod gornjih visokih elemenata (49%). Ne smijemo zaboraviti da su se opcije rasvjete posljednjih godina puno razvile, ističući LED tehnologiju i neka vrlo funkcionalna i stvarno štedljiva udubljena rješenja.I upravo je ta rasvjeta također temeljni element u dizajnu kuhinje, a ima vrlo važnu težinu kada je u pitanju dobivanje ugodnog okruženja za kuhanje i druženja u kuhinji.

Spot rasvjeta također dobiva na težini u nekim dijelovima kuhinje, kao što su ugradbeni rasvjetni paneli, u najviše slučaja se ugrađuju iznad elemenata kako bi se snop svjetla elegantno spuštao niz kuhinju i tako stvarao umirujući ambijent, ali sa povećavanjem jačine svjetla može se dobiti i dodatno funkcionalno svjetlo.
Rasvjeta koja se ugrađuje u skoro svaku kuhinju, je takozvana “sakrivena rasvjeta” ili kuhinjska rasvjeta ispod zidnih elemenata, koja se ugrađuje u podu ispod visećih elemenata, najčešće u obliku led trake ili u varijanti ugradbenih rasvjetnih panela. Na ovaj način se postiže optimalno osvetljenje u kuhinjskom radnom prostoru. Ovakav tip rasvjete se može dobiti u varijanti s uređajima za kontrolu na dodir, koji izgledaju vrlo estetski i lako je rukovati s njima.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg web iskustva. Pravila privatnosti.