Skip links

Obitelj u kuhinji

Obitelj u kuhinji.

Kako stvoriti obiteljsku kuhinju?

Prije nego se odlučite izraditi novu kuhinju za vaš novi ili stari-renovirani prostor, vrijedi definirati plan korištenja ove prostorije. U prilogu vam nudimo nekoliko savjeta za stvaranje obiteljskog dizajna, toplog i funkcionalnog okruženja.

Ovdje ćemo vam pružiti korisne savjete, kako stvoriti obiteljsku kuhinju. Djeca vole kuhati i sudjelovati u kuhanju i pripremi hrane, a velika je vještina poticati ih od rane dobi. Hrana ima potencijal spojiti cijelu obitelj, a obiteljska kuhinja je prostor koji bi trebao rasti s obitelji.

Pitate se kako dizajnirati ovu vrstu prostora?
Prije nego se odlučite izraditi novu kuhinju za vaš novi stan ili stari-renovirani kuhinjski prostor, vrijedi definirati plan korištenja ove prostorije.

U prilogu vam nudimo nekoliko savjeta za stvaranje obiteljskog dizajna, toplog i funkcionalnog okruženja. Svatko od nas se zasigurno suočio s bezbroj slika estetskih kuhinja na Instagramu i Pinterestu, u takvoj situaciji je lako pustiti mašti na volju prekrasnim vintage modernim i minimalističkim kuhinjama koje oduzimaju dah.

Ali koliko bi takav dizajn bio praktičan za vašu obitelj? Stvarnost je da za mnoge od nas ovakve kuhinje dostojne časopisa nisu funkcionalne. Hoće li vaša djeca sjediti za svečanim stolom za blagovanje ili će više voljeti boravak uz kuhinjski bar ili kako ga popularno nazivamo kuhinjski otok. Potreban vam je prostor koji se može iskoristiti za smještaj većeg broja gostiju, ako imate prijatelje ili obitelj koji redovito večeraju s vama ili kako biste omogućili mališanima da pozovu svoje prijatelje nakon škole. Dobro razmislite o tome kako vaša obitelj koristi trenutnu kuhinju i što nedostaje, tako da možete stvoriti aranžman za novu koji vam stvarno odgovara.

Nemojte se zanositi, budite racionalni

Jedan od glavnih elemenata obiteljske kuhinje su materijali s niskim održavanjem koji se lako i jednostavno čuvaju čistim i higijenskim. Oni bi trebali biti sposobni izdržati trošenje obiteljskih navika. Na primjer, kuhinjski ormarići trebaju biti jednostavni za čišćenje – izvrsna opcija su sjajni kuhinjski ormarići boje prirodnog drveta, tako da se možete brzo riješiti mrlja i prskanja.

Na isti način, kuhinjska radna ploča mora biti izdržljiva, periva i otporna na mrlje, tako da je prirodni kamen poput granita savršen izbor za materijal koji može uravnotežiti funkcionalnost i stil.

Održavajte koncept otvorene kuhinje

Raspored otvorenog plana koji kombinira dnevni boravak ili blagovaonicu s kuhinjom izvrsna je opcija za obiteljske kuće, jer nudi veću fleksibilnost i stvara iluziju da imate više prostora. Kuhinja je srce kuće, možete ju kvalitetno otvoriti tako da uključuje blagovaonicu ili je stavljate blizu dnevnog boravka, kako biste imali priliku provesti više vremena zajedno kao obitelj, gdje odrasli mogu kuhati, a djeca se istovremeno igrati.

Ako vam planovi ne dopuštaju rušenje zidova, postavljanje otoka u kuhinji još je jedna alternativa koja nudi istu priliku za druženje i ručak. To je svestran i vrijedankuhinjski element koji je savršen za rastuću obitelj.

DAMA Design Interior je uvijek uz vas, stoga nam se obratite s punim povjerenjem za sve nedoumice ili savjete koje trebate u svezi vaše kuhinje ili bilo kojeg drugog segmenta namještaja po mjeri.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg web iskustva. Pravila privatnosti.